woensdag 16 juli 2008

Beginnen met bloggen

Beginnen met bloggen is niet zo simpel als het lijkt. Er moeten een aantal keuzes gemaakt worden vooraleer de eerste letter getypt kan worden.
  1. Hoe ga ik bloggen? Zet ik op mijn eigen webruimte een blog op, of gebruik ik één van de honderden bestaande (gratis) aanbieders?
  2. In welke taal blog ik?
  3. Wat is de inhoud van mijn blog? Wie wil ik bereiken?
Mijn eerste post is een feit en dat wil zeggen dat ik op deze vragen voorlopig een antwoord gevonden heb:
  1. Mijn keuze is zoals je reeds kan zien gevallen op blogger, dat overgekocht werd door google (*1*) in februari 2003. Http://www.blogger.com (*2*) is geen onbekende voor mij aangezien mijn allereerste blog ( http://www.tvpapendaal.be ) hierin gemaakt is. Tot nu toe ben ik er zeer tevreden van. Moest ik mijn eigen host gebruiken, dan is zeker Wordpress (*3*) aan te raden.
  2. Bloggen betekent originele inhoud en hiervoor is er tijd nodig. Ik zou sneller iets getypt moeten hebben in het Nederlands dan in eender welke andere taal aangezien Nederlands mijn moedertaal is. Mijn voorkeur gaat weliswaar uit naar het Engels omdat ik veel engelstalige websites bezoek op mijn zoektocht naar informatie. De oplossing wordt dus één weblog in het Nederlands en één weblog, met identiek dezelfde informatie, in het Engels. Eens zien hoe lang ik dit zal volhouden! :-)
  3. De inhoud van mijn weblog zal voornamelijk over de schatten aan informatie gaan die overal op het wereld wijde web en in boeken te vinden zijn, maar waarvoor er nog geen duidelijke plaats is. Deze blog is dus een verzameling van schatten informatie, te grabbel voor iedereen die geïnteresseerd is.

Veel leesplezier en hopelijk kan ik jullie iets bijleren!

(*1*) http://www.guardian.co.uk/business/2003/feb/18/digitalmedia.citynews
(*2*) http://www.blogger.com
(*3*) http://nl.wordpress.net

Geen opmerkingen: