zaterdag 9 augustus 2008

kant en klaar forum installeren

Wanneer je totaal niets van webdesign kent is het tegenwoordig zelfs voor de grootste computerleek kinderspel om toch iets op het wereld wijde web te krijgen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je webruimte hebt waar je dingen op mag installeren. Bij voorkeur ondersteunt de server waar je je webruimte op hebt ook nog MySQL en PHP. Indien je alleen maar webruimte hebt, maar geen gebruik kan maken van een MySQL database, is het installeren van dit forum niet mogelijk.
Vooraleer we beginnen moet je zorgen dat je je login en paswoord bij de hand hebt van zowel je webruimte als van je MySQL database. Normaal heb je beiden gekregen van de persoon of organisatie waarvan je je webruimte huurt. Als dat niet zo is, vraag het zeker na!

Je kan het forum dat we zullen installeren al eens bekijken op http://ward.enzoverder.be/forum . Het forum is gratis te downloaden op http://www.simplemachines.org/ (*1*). De gemakkelijkste manier is naar het download gedeelte te gaan en helemaal onderaan de pagina vind je "Webinstall". Download de php-file en zet het daarna willekeurig op je webruimte. Ga via je webbrowser naar de plaats waar je de php-file gezet hebt en volg daarna de instructies van SMF die op je scherm komen.

Klaar is kees!!!
Na inloggen kan je het forum naar je persoonlijke smaak beginnen aanpassen.

Indien je vragen over deze installatie hebt, mag je ze altijd stellen op mijn forum in het "Web en Webdesign" board. Een versie waarin met screenshots de installatie stap voor stap wordt uitgelegd volgt nog.

(*1*) http://www.simplemachines.org/

Geen opmerkingen: